IPB
6 Pages V  « < 3 4 5 6 >  
Reply to this topicStart new topic
> Resource: Nero Recode 2, encoding guide now available online
WAK1
post Sep 15 2005, 12:14 PM
Post #61





Group: Partial Members
Posts: 12
Joined: 25-August 05
Member No.: 186153



New here
Used the nero guide to encode for erricson k750i
and got good results exept audio volume is low.
Anyone know how to increase the audio volume when coding file to mp4
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turz
post Sep 18 2005, 01:17 PM
Post #62





Group: Partial Members
Posts: 1
Joined: 18-September 05
Member No.: 198902



fantastic guide dude.. I totally appreciate your work, thanks a bunch, worked like a charm on my K750i=)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shaj
post Oct 26 2005, 03:50 AM
Post #63





Group: Partial Members
Posts: 1
Joined: 25-October 05
Member No.: 220985



QUOTE(Spawn @ Nov 17 2004, 10:01 PM)
http://spawnweb.dk/recode/index.htm
[right][snapback]82195[/snapback][/right]


Hi Spawn. Wondering if you could guide me with a major problem I'm havin.

I encoded 5 videos. All using ur guide.

Automatic crop and resize on all of em. Now here's the problem.

Two of the videos play back perfectly fine on the phone. The other two just don't open. As if it's an unrecognisable format.

The two that open have been encoded at resolutions 128x80 & 176x96.

The one's that refuse to play have been encoded in 176x112 & 176x128.

What could the problem be? Please help!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
b.dot
post Nov 14 2005, 11:04 PM
Post #64





Group: Members
Posts: 100
Joined: 14-November 04
Member No.: 46656



I need help, I followed everything exactly twice but both times, I get a Fail to Open file %s error when I burn...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
b.dot
post Nov 15 2005, 08:08 AM
Post #65





Group: Members
Posts: 100
Joined: 14-November 04
Member No.: 46656



QUOTE(b.dot @ Nov 14 2005, 11:04 PM)
I need help, I followed everything exactly twice but both times, I get a Fail to Open file %s error when I burn...
[right][snapback]167649[/snapback][/right]


I tried 10 times and it actually worked once. But for some reason the "failed to open file %s error comes up".

Update:
I found out why it didn't work on the other DVD's, they had protection on it.

This post has been edited by b.dot: Nov 18 2005, 04:07 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
b.dot
post Nov 18 2005, 04:07 PM
Post #66





Group: Members
Posts: 100
Joined: 14-November 04
Member No.: 46656



Good guide, I got mine working. Now I need a bigger memory stick...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Urath
post Nov 30 2005, 08:23 AM
Post #67





Group: Partial Members
Posts: 5
Joined: 9-November 05
Member No.: 229453



I tried encoding an anime episode from a DVD and I couldn't get it to work, I followed the guide to the dot and the video was too skippy and sometimes the audio just dies.

I used the 64 MB memory duo that comes with the phone and I even tried removing all my files in phone memory to see if it plays back better if it is in the phone memory but to no avail. Do I need to use memory stick duo pro just to play them?

My firmware is R1N035 and I tried to lower the video bitrate to 130 and audio to 40 kbps/22050hz but it still skips, I tried to encode it with de-interlaced enabled and disabled but it still doesn't work. Can someone enlighten me please, I'm on my wits end.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TheStoryteller
post Feb 15 2006, 11:25 PM
Post #68





Group: Partial Members
Posts: 1
Joined: 15-February 06
Member No.: 294537



I have a small but annoying problem... I've encoded several Simpsons episodes using Spawns excellent guide, but the audio always seems to get a bit out of sync. Strange thing is, it seems to differ from episode to episode.

My source are high quality .avi (divx) files. The encoding by itself works great, and the video- and audio quality is great... however, the sync problem nearly drives me insane. Help?

//Fredrik
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moodforever
post Oct 22 2008, 02:58 AM
Post #69





Group: Partial Members
Posts: 28
Joined: 9-October 08
Member No.: 3465315



Im not sure if it support mpeg4 videocodec or only H.263 codec - i hope it can,
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hinarashi
post Jun 20 2010, 07:47 AM
Post #70





Group: Members
Posts: 341
Joined: 13-April 09
Member No.: 4937642



QUOTE (moodforever @ Oct 22 2008, 03:58 AM) *
Im not sure if it support mpeg4 videocodec or only H.263 codec - i hope it can,

it support mpeg codec (IMG:style_emoticons/default/surrender.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
novchanthol
post Jun 20 2010, 05:39 PM
Post #71





Group: Partial Members
Posts: 746
Joined: 29-November 09
From: My Place
Member No.: 6407541



QUOTE (WAK1 @ Sep 16 2005, 03:14 AM) *
New here
Used the nero guide to encode for erricson k750i
and got good results exept audio volume is low.
Anyone know how to increase the audio volume when coding file to mp4

Try to edit your video before encoding, in video editor you can set it Equalize to high pitch point for the high audio quality when encoding !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DOCTOR-love
post Aug 15 2010, 03:48 AM
Post #72





Group: Partial Members
Posts: 27
Joined: 15-August 10
Member No.: 7897131



nice\
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guest_CLEOPATTRA_*
post Jan 24 2011, 12:44 PM
Post #73





Guests






thank you for shareingh (IMG:style_emoticons/default/10.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MobileRazor
post Feb 17 2011, 11:24 AM
Post #74





Group: Super Members
Posts: 953
Joined: 28-May 10
From: At my home :lol:
Member No.: 7474623



QUOTE (Spawn @ Nov 17 2004, 11:31 PM) *

thanks for share.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sugato_maity
post Mar 31 2011, 01:58 AM
Post #75





Group: Members
Posts: 372
Joined: 21-June 10
Member No.: 7607762



QUOTE (Spawn @ Nov 17 2004, 12:01 PM) *

SO WHAT
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Pages V  « < 3 4 5 6 >
Reply to this topicStart new topic

 

Lo-Fi Version Time is now: 18th April 2014 - 01:46 PM