IPB
 
Reply to this topicStart new topic
> Setup Your Bluetooth Mobile As A Modem, For PC & MAC
shoutout
post Nov 8 2006, 05:45 PM
Post #1





Group: Super Members
Posts: 5630
Joined: 19-August 06
Member No.: 555820



start the connection wizard

(IMG:http://img373.imageshack.us/img373/1821/bluetoothmodem0113902fbts0.jpg)
Click on connect to the internet

(IMG:http://img205.imageshack.us/img205/9554/bluetoothmodem021390359fl6.jpg)
select Dial-up connection


select bluetooth modem
(IMG:http://img373.imageshack.us/img373/1821/bluetoothmodem0113902fbts0.jpg)


know name the connection
(IMG:http://img205.imageshack.us/img205/9554/bluetoothmodem021390359fl6.jpg)


enter is the phone number of your internet provider. When you use GPRS, you generally have to enter *99# to make your phone call the GPRS connection.If you use a dialin-connection to your ISP (Internet Service Provider)
(IMG:http://img294.imageshack.us/img294/616/bluetoothmodem031390387ft6.jpg)

click any you like
(IMG:http://img329.imageshack.us/img329/1533/bluetoothmodem0413903a7ut7.jpg)

your now finished with creating the connection
(IMG:http://img374.imageshack.us/img374/9743/bluetoothmodem091390453ju7.jpg)

enable bluetooth on both devices, and activate the modem connection from the start menu
(IMG:http://img373.imageshack.us/img373/8025/bluetoothmodem131390472mk0.jpg)

enter your username and password
(IMG:http://img377.imageshack.us/img377/8099/bluetoothmodem101390481qh4.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jin_wan
post Nov 11 2006, 10:36 PM
Post #2





Group: Partial Members
Posts: 1
Joined: 16-September 06
Member No.: 623569



How does it cost?
izzint expensive?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
neo_painkillerz
post Nov 28 2006, 05:00 AM
Post #3





Group: Partial Members
Posts: 2
Joined: 28-November 06
Member No.: 799623



TQ...shoutout
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zali1
post Dec 2 2006, 05:55 AM
Post #4





Group: Partial Members
Posts: 4
Joined: 2-December 06
Member No.: 809275



thankx dude iam new in this forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shoutout
post Dec 2 2006, 11:45 AM
Post #5





Group: Super Members
Posts: 5630
Joined: 19-August 06
Member No.: 555820



your welcome and welcome to m9
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sanfoura
post Dec 11 2006, 04:00 PM
Post #6





Group: Partial Members
Posts: 117
Joined: 29-July 06
From: Egypt
Member No.: 508724



thanks for these useful tips
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lkeyjr
post Jan 4 2007, 10:39 AM
Post #7





Group: Partial Members
Posts: 1
Joined: 4-January 07
Member No.: 898206



?anyone know to do this with a mac
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chauzzi
post Jan 19 2007, 09:21 AM
Post #8





Group: Partial Members
Posts: 3
Joined: 19-January 07
Member No.: 953376



谢谢,我是中国的朋友,支持你
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shoutout
post Jan 21 2007, 07:15 PM
Post #9





Group: Super Members
Posts: 5630
Joined: 19-August 06
Member No.: 555820



Turn Bluetooth On and make it "Visible" on the Treo smartphone:

1. On your smartphone, go to Applications .
2. Open the Bluetooth application.
3. Turn Bluetooth On, select Visibility as Visible.
4. Go back to Applications .
(IMG:http://img246.imageshack.us/img246/5654/4255721e889005vt.jpg)

On your Mac:

Open System Preferences.

Select Bluetooth.
(IMG:http://img264.imageshack.us/img264/2194/4276511e88ad53iv.jpg)

Select the Devices Tab.

Choose Set Up New Device.

(IMG:http://img254.imageshack.us/img254/479/4276521e88af47vg.jpg)
The Bluetooth Setup Assistant screen appears. Select Continue.
(IMG:http://img250.imageshack.us/img250/3913/4276531e88b234be.jpg)
On the "Select Device Type" screen, choose Mobile phone. Then select Continue.
(IMG:http://img248.imageshack.us/img248/3778/4276541e88c2d2dy.jpg)
Your Mac will begin searching for visible Bluetooth devices within range. First, their addresses will appear (e.g. 00-07-e7-00-b5-00). Then the Bluetooth name will appear (e.g. shoutout).

When the name of your smartphone appears, select it and then select Continue.

(IMG:http://img253.imageshack.us/img253/2033/4276551e88c5c3xy.jpg)

Your Mac will generate a Passkey to pair with your smartphone.
(IMG:http://img262.imageshack.us/img262/1977/4276561e88c6b7sx.jpg)

Once the passkey appears in the Setup Assistant on your Mac, a Bluetooth Security dialog should appear on your smartphone.

Enter the Passkey on your smartphone and press OK

Go back to your Mac.

Ensure the option for Access the Internet with your phone’s connection is selected. Then select Continue.
(IMG:http://img261.imageshack.us/img261/4512/4276581e88cb90lg.jpg)


On the next screen, select these options:

* Username: leave blank
* Password: leave blank
* Phone Number: #777
* Modem Script:Select "Sprint PCS Vision" or "Verizon Support (PC 5220)" depending on your mobile service provider.

Select Continue
(IMG:http://img266.imageshack.us/img266/2554/4276591e88cd98pl.jpg)
The Congratulations screen will appear. You are now ready to use your smartphone as a Bluetooth DUN modem.
To connect to the Internet using Bluetooth DUN

On your Mac, open Internet Connect:
Macintosh HD : Applications : Internet Connect

Select the Bluetooth or USB Bluetooth Modem Adapter tab. Then select Connect.

Your Mac will connect with your smartphone. Now you can do email and surf the web on your Mac, using your smartphone as a wireless modem.
(IMG:http://img261.imageshack.us/img261/568/42765101e88d078jm.jpg)
Note: When you are ready to disconnect, choose Disconnect on the Macintosh "Internet Connect" screen
Go to the top of the page
 
+Quote Post
binga5811
post Mar 7 2007, 12:11 AM
Post #10





Group: Partial Members
Posts: 5
Joined: 14-January 07
Member No.: 934470



how much does it cost ? must be expensive ?


This post has been edited by binga5811: Mar 7 2007, 12:12 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
krish34543
post Mar 7 2007, 05:05 AM
Post #11





Group: Partial Members
Posts: 3
Joined: 11-November 06
Member No.: 759174



the cost depends upon the service provider
Go to the top of the page
 
+Quote Post
coolguy6415
post Mar 9 2007, 11:27 AM
Post #12





Group: Super Members
Posts: 1580
Joined: 9-March 07
From: India
Member No.: 1145572



cost varies from operator to operator.


in india its not free , in uk its free , in us i beleive its chargable....

and this modem option is allways there ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
itchy11jr
post Mar 9 2007, 01:16 PM
Post #13





Group: Super Members
Posts: 690
Joined: 7-July 06
From: USA, GA
Member No.: 464434



For Us GSM users try Here


OS X only, sorry windows not supported
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 

Lo-Fi Version Time is now: 24th October 2014 - 02:36 AM